De fotografen Marjoleine en Suzanne van ImagePeople hebben het voorste gedeelte van de salon van ‘Mienis & Co pruiken – haarwerken en pruiken’ omgetoverd tot de perfecte fotoshoot setting.

Door de huiselijke sfeer en de monumentale uitstraling van het pand aan de spoorsingel zou je niet zo snel zeggen dat er vandaag 2 dames met borstkanker worden geportretteerd. Deze vrouwen hebben beiden een ontroerend verhaal en willen dit graag vastleggen op beeld en papier. Dit willen ze vooral doen om andere vrouwen te inspireren en te laten weten hoe blij ze zijn met hun natuurlijke haarwerken die Leonie en Nannette hebben aangemeten.

Karin komt binnen en Nannette en Leonie verwelkomen haar vol enthousiasme met een kus en knuffel. Een warm onthaal is dan ook wat Karin later in het interview beschrijft als een bijna thuisgevoel. Na een kopje koffie mag ze plaatsnemen in de stoel en wordt haar echte haarwerk gekamd en verzorgd. Leuk om te zien hoe de samenwerking tussen Leonie en Nannette is. Zo vanzelfsprekend en aan een half woord genoeg bij het aanbrengen van het haarwerk van Karin. Hier en daar nog wat haren de juiste kant op en ze is klaar om op de foto te gaan. Ondertussen komt de 2e dame binnen, Chantal Sterk. Nannette en Leonie zijn direct oprecht geïnteresseerd in haar en vragen hoe laat ze vanmiddag weg moet voor haar onderzoek in het LUMC in Leiden.

Terwijl Chantals haarwerk wordt verzorgd wordt Karin geïnterviewd door Marjolein van den Berg voor het magazine ‘For You’. Dit gratis blad behandeld deze maand het thema borstkanker. Leonie en Nannette wilde graag een mooi en passend artikel maken voor dit magazine. Vooral om eens stil ze staan bij het onderwerp: Borstkanker: ‘dat overkomt mij niet!’ Karin en Chantal zijn het levende bewijs hiervan. Je staat midden in het leven met je man en kind(eren) en je ontdekt een knobbeltje in je borst. Diagnose borstkanker.

De fotografen stellen de vrouwen op hun gemak en maken prachtige foto’s. Karin en Chantal poseren beiden een aantal keer met verschillende haarwerken en mutsjes. Ook Leonie en Nannette worden samen met de vrouwen op de foto gezet. Je ziet dat Karin en Chantal plezier hebben in wat ze doen en dat verzacht misschien een heel klein beetje de gedachte waar deze fotoshoot om draait deze ochtend.

Het interview en de foto’s zijn deze maand verschenen in het magazine ‘For You’ en wij willen dit graag met je delen.