• alternatief haarwerk, speciaal voor chemo, mienis pruiken

Alternatieven

Vooral de dames die veel fietsen, sporten of op een warme dag naar het strand of zwembad gaan hebben liever een alternatief op een haarwerk. Gelukkig zijn er veel leuke (slaap)mutsjes, badmutsjes, petjes en hoeden verkrijgbaar. Ook na een chemobehandeling is het erg fijn om een mutsje te dragen. Om toch een natuurlijke look te creëren, kan er gekozen worden voor een haarband. Een haarband zorgt ervoor dat er op een natuurlijke wijze haar onder u mutsje, petje of hoed uitsteekt.

 

Ons eigen label Charbonnette

Nannette Mienis heeft samen met Designer Charlotte een eigen label ontwikkeld voor alternatieven voor haarwerken genaamd ‘Charbonnette’. Wij ontwerpen in ons eigen atelier hippe en tijdloze (slaap)mutsjes, petjes en hoeden voor vrouwen die permanent of volledig kaal zijn. Wij kiezen voor het gebruik van zachte stoffen en materialen, zonder stiksels aan de binnenzijde en geen strakke elastieken.

Tijdens chemotherapie ontstaat vaak een gevoelige hoofdhuid en dan is het niet fijn om knellende of schurende mutsjes of petjes te dragen. De soepel vallende mutsjes en petjes hebben aan de bovenzijde wat extra ruimte zodat ze wat meer volume tonen. In ons assortiment bieden wij in totaal drie verschillende soorten haarbanden: kort, lang en krul. Er zijn diverse kleuren en prints, zodat er altijd wel iets is bij u past. Ieder ontwerp is vrijwel uniek en worden maar maximaal 1 of 2 stuks van gemaakt.

Mocht uw hoofdbedekking niet aanwezig zijn in onze salon of past een bestaande (slaap)mutsje, petje of hoed niet goed op uw hoofd dan kunnen wij deze speciaal op maat voor u maken in ons atelier. Wij meten u hoofdomtrek en samen met uw wensen gaan wij aan de slag.

Charbonnette is een combinatie van onze voornamen en is afgeleid van het woord bonnet, wat synoniem is voor muts. U kunt ons merk herkennen aan het Charbonnette label.

Wij ontwerpen steeds wisselde collecties.

Kom passen in onze salon, wij helpen u graag!

Charbonette, hippe unieke mutsjes en petten nabij chemotherapie, haarverlies, muts, pet

Een aantal voorbeelden van onze collectie

mutsjes, petjes en hoeden ontworpen in ons eigen atelier.

Christine Headwear

Een ander label wat ook verkrijgbaar is in onze salon in het merk ‘Christine Headwear’.

Fijne stoffen en prachtige designs.

Merk Christine

Haarbanden: betaalbaar en modieus

Een haarband is een betaalbaar alternatief voor een haarwerk of pruik. Dit is een goede oplossing bij een overgevoelige hoofdhuid (hier kunt u tijdens chemotherapie last van hebben). Voor kinderen maken we de haarband geheel op maat in onze eigen atelier.

Nieuw design! Combineer een (slaap)mutsje en hoed met flexibele randen voor meerdere looks!

alternatief haarwerk mienis & co pruiken haarwerken

We liepen al een poosje rond met het waanzinnig idee. De volgende stap was om dit model uit te gaan werken tot een nieuw design. Stelt u zich eens voor, een simpel (slaap)mutsje gecombineerd met een hoed van flexibele randen. Door de flexibiliteit kunt u op een makkelijke manier uw eigen look creëren. Hoe gaaf is dat!

De ene keer verstel je de rand zo dat de hoed wat meer als een petje dient, bijvoorbeeld als u na een chemo last heeft van uw ogen. De volgende keer maak je de rand wat meer een puntje zodat de combinatie wat stoerder oogt. U kunt kiezen uit een setje met dezelfde kleuren of u kan het combineren met verschillende prints en tinten.

Inhoud set: een (slaap)muts en een losse hoed. U zet eerst het (slaap)mutsje op en vervolgens zet u de hoed er overheen. Breng met uw handen de flexibele rand in model en klaar!

Karin over het dragen van een mutsje:

“Wat fijn is: als je je kinderen ‘s-ochtends naar school brengt, kun je probleemloos de deur uit lopen, ideaal. Dit doe ik wel pas sinds kort. Je moet even wat hobbeltjes over.”

chemotherapie alternatief haarwerk, sjaals, mutsjes uit eigen atelier. Op maat gemaakt

Recensies van echte vrouwen