Mienis & Co op bijeenkomst borstkankerpatiënten HagaZiekenhuis

Mienis & Co zal op maandag 5 oktober aanwezig zijn op de zorgmarkt van de informatiebijeenkomst voor borstkankerpatiënten van het HagaZiekenhuis -waar ook het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft bij hoort, georganiseerd door Het Verpleegkundig Oncologisch Netwerk (VON) van het HagaZiekenhuis. De bijeenkomst vindt plaats in het Atlantic Hotel in Kijkduin.De ziekenhuizen hebben hun eigen patiënten per brief uitgenodigd voor deze avond, die bestaat uit een informatief deel, waarbij een internist oncoloog D. Houtsma en oud televisiepresentator Catherine Keyl iets voordragen. En een informeel deel. Er is een zorgmarkt met verschillende informatieve stands, waaronder Mienis & Co Pruiken-Haarwerken en een stand voor speciale lingerie. Later op de avond zijn er workshops met voet- en handmassage, stoelmassage of visagiste.

Nannette Mienis en Leonie van Bergenhenegouwen zullen op de zorgmarkt uitleg geven over haarverlies door chemotherapie en laten ze voorbeelden zien van haarwerken, haarbanden, mutsjes, petjes en sjaals en het innovatieve product Clim’Hair, die voor verkoeling en warmte kan zorgen onder een pruik/haarwerk.

Jaarlijks krijgen zo’n 100.000 vrouwen en 100 mannen de diagnose borstkanker. Als je zo’n diagnose van de specialist krijgt staat je wereld op zijn kop. Je bent onzeker en je hoofd zit vol vragen. Goede voorlichting en informatie zijn dan essentieel.

De verpleegkundigen van het Verpleegkundig Oncologisch Netwerk (VON) van het HagaZiekenhuis zijn gespecialiseerd in de opvang en begeleiding van patiënten met kanker. Alle aandacht gaat naar de snelle diagnostiek en behandeling. Als de borstkanker is uitgezaaid dan is dat natuurlijk geen goed nieuws. Toch lukt het de behandelaars steeds beter om patiënten langer in relatief goede conditie te houden. Zo’n periode vraagt extra aandacht en begeleiding. De artsen en verpleegkundigen van het HagaZiekenhuis zijn hierin gespecialiseerd.