Reviews van onze klanten

Wilt u ook een review* schrijven voor Mienis & Co | Pruiken – Haarwerken?

Wij vinden het erg fijn als u uw ervaring bij Mienis & Co wilt delen en zo een inspiratie wilt zijn voor andere vrouwen.
Schrijf een Google review

*Dat kan met élk mailadres, ook als je geen Google-account hebt!

google
Rated 5.0

Wat een lieve mensen werken hier. Je voelt je heel erg op je gemak en gehoord en gesteund. Angelique heeft me weer mezelf laten voelen. Dank daarvoor!

Sarike Roest 15 februari 2024
google
Rated 5.0

Na 4 high dose chemokuren kreeg ik ondanks hoofdhuidkoeling wat kale plekken op mijn hoofd en het haar bovenop werd dun. Ik had altijd een volle bos met blond haar dus het viel me zwaar dat ik ineens een dun kort kopje had. Angelique heeft me werkelijk fantastisch geholpen en kwam met prachtige haarwerken. We hebben uiteindelijk gekozen voor een prachtige blonde schouderlange, die zij bovendien in het model maakte zoals ik het altijd droeg zodat ik nu weer helemaal op mezelf lijk. Ze snapte 100% wat ik graag wilde. Goede uitleg, zeer deskundig. Dankjewel!

danielle benschop 14 februari 2024
google
Rated 5.0

Je krijgt te horen dat je kanker hebt en dat je door de chemo vrijwel zeker je haar kwijt raakt. Een van de eerste dingen die ik deed was mijn eigen kapper om hulp vragen, waar moet ik zijn voor een goede pruik. Zij gaf aan dat als ze zelf in mijn schoenen zou staan ze naar Mienis zou gaan, dus die heb ik een berichtje gestuurd. De hele ervaring was prettig van het eerste contact tot aan het ophalen van de pruik. Omdat ik van ver kom had Angelique gevraagd om wat foto's te sturen, zodat er gelijk al pruiken klaar lagen. Ik had de wens uitgesproken dat mijn 7-jarige dochter mocht helpen met mijn haar afknippen. Met hulp van Angelique heeft ze alles afgeknipt en de tondeuse erover gehaald. Inmiddels heb ik de pruik alweer een dikke maand en ben ik er erg blij mee. Het mooiste compliment kwam toen ik gisteren bij de oncoloog was. Die maakte de opmerking dat het fijn was dat mijn haar niet was uitgevallen. Toen ik zei dat ik een pruik had was ze stomverbaasd en zei ze dat ze dacht dat ze pruiken toch altijd wel herkende.

Abigail Hoekstra 6 februari 2024
google
Rated 5.0

We zijn heel fijn geholpen door Angelique. Een fijne nuchtere aanpak en gelukkig ook genoeg leuke opties voor dertigers. Goede uitleg gekregen en oprecht op zoek naar het beste resultaat. Ik ben heel blij met het resultaat, had niet durven dromen dat het verschil met mijn echte haar nauwelijks te zien is.

Vera Jansen 3 februari 2024
google
Rated 5.0
Renske van Pel 28 januari 2024
google
Rated 5.0

Goed en netjes geholpen door deze vriendelijke, empathische dames. Ze luisterden goed naar waar ik behoefte aan had, waardoor ik nu een haarwerk heb dat goed bij mij en mijn wensen past. Heel tevreden!

Joleine Latour 10 januari 2024
google
Rated 5.0

Echt goed en professioneel geadviseerd door Angelique. Ze dacht elke keer een stapje verder dan ik. Heel fijn om te weten dat er een mooi haarwerk klaar lag in een moeilijke en onzekere periode. Ik ben super geholpen.

Ingrid de Kort 9 januari 2024
google
Rated 5.0

Geweldig geholpen bij Mienis, ik kon kiezen uit een aantal pruiken. Na een goed advies hebben we er twee uitgekozen. Ik ben heel gelukkig met de keuze. Tot de volgende keer.

Edith Haakman 26 december 2023
google
Rated 5.0
Linda Snoeks 19 december 2023
Blij verrast met een handgeschreven bedankje van één van onze klanten.

Als een warm bad

Uw ervaring met Mienis & Co:: Ik heb het als een warmbad ervaren.
Zo fijn geholpen. Het heeft mij zoveel rust gegeven in een tijd waarin zoveel op je af komt.
Hoe vond of kwam u achter het bestaan van Mienis & Co?: Via Google naar de website.
Een duidelijke site waarin alles goed te lezen en te vinden is.
Ook de reviews gelezen en het voelde goed aan.
Wat deed u doen besluiten om met Mienis & Co in zee te gaan?: De website, de reviews en het warm en welkom gevoelgevend telefonisch contact.
Wat was het belangrijkste in u zoektocht naar haarwerk/haarstukje?: Mij zelf te blijven herkennen.
Zou u Mienis & Co aanbevelen?:: Zeker!
Zoveel lof voor dit team!!

– Angelique Post

Kan het iedereen aanraden!

Ik kan het iedereen aanraden om langs te gaan bij Mienis. Wat een warme ontvangst in een prachtig pand.

Goede uitleg gekregen van Angelique. Wat is zij behulpzaam en legt alles heel goed uit. Geen gehaast en zij nam er echt de tijd hiervoor.

Na het intake gesprek heeft Angelique een aantal pruiken op kleur besteld. Daarna volgde een pas moment. Ik wilde een pruik dat zo goed mogelijk bij mij paste en ja Angelique heeft heel goed haar best gedaan. Na het pasmoment was het wachten op het haar dat zou uitvallen. Dat gebeurde op de 11e dag na mijn 1e chemokuur. Angelique zorgde er voor dat ik gelijk langs kon komen.

De reacties van mijn omgeving waren zo positief. Niemand die het zag. Ik moest echt aangeven dat ik een pruik op had. Het voelt zo goed en echt dat ik geen moeite heb gehad om naar buiten te gaan. Een dikke 10+ voor Angelique.

Hoe vond of kwam u achter het bestaan van Mienis & Co?: Via een collega heb ik jullie adres gekregen.

Wat deed u doen besluiten om met Mienis & Co in zee te gaan?: De ervaring van mijn collega’s

Wat was het belangrijkste in u zoektocht naar haarwerk/haarstukje?: Dat de pruik die ik uitgekozen had zoveel mogelijk mezelf zou Zijn en dat is voor 200% gelukt

Zou u Mienis & Co aanbevelen?:: Jazeker.

Karin

Anneke is superblij met haar pruik!

Dankjewel..leuke foto’s. Ben ook zo blij! Nogmaals heel erg bedankt. Erg tevreden! Jullie zijn kanjers, top bedrijf! Een vriending schreef ‘heb Anneke weer terug’. Geweldig mooie pruik! Iedereen is blij voor me dat dit mogelijk is!

Het lijkt op mijn eigen haar!

Ik ben bij Mienis en co terecht gekomen, nadat er bij mij borstkanker werd geconstateerd. Wereld op z’n kop natuurlijk, een hoop informatie ineens te verwerken en het vooruitzicht van het onvermijdelijke haarverlies. Ik had zelf deze zaak al op internet gevonden en de reviews van vrouwen die in hetzelfde schuitje als ik zaten, gelezen en was eigenlijk al overtuigd om contact op te nemen. Toen raadde een collega mij ook nog eens deze zaak aan, dus wist ik het zeker. Het eerste telefonische contact verliep heel soepel en het eerste intakegesprek in het imposante pand in Delft was erg prettig. Angelique hielp mij om een pruik te vinden die goed bij mij paste en keek ook echt goed naar wat er zo natuurlijk mogelijk bij mij uitzag. De tweede afspraak had ze allerlei pruiken klaarliggen om te passen en werd er alle tijd genomen zodat ik de juiste keuze kon maken. De derde afspraak werd gepland in de week dat ik m’n haar zou verliezen, zo’n 2 a 3 weken na m’n eerste chemo behandeling. Dan zou m’n haar er vanaf gaan en kon ik de pruik meenemen. Uiteindelijk heb ik het weekend voor de derde afspraak m’n haar zelf thuis in het bijzijn van m’n gezin eraf geschoren, want het haarverlies was ineens zo heftig, ik hield niets meer over. Angelique heeft dit de derde afspraak nog even netjes bijgewerkt en na uitleg over het opzetten, goedtrekken en verzorgen van de pruik, ging ik weer met een volle bos naar huis. De eerste reacties van m’n omgeving zijn alleen maar positieve; dat het zoveel op m’n eigen haar lijkt! Ik zou Mienis en Co zeker aanraden, ik ben heel blij met het resultaat!

Suzanne

Trots als een pauw

In een sfeervolle ruimte wachtte mij een gezellige en ontspannen ontvangst.

Alle tijd werd er voor me genomen en met liefde werd ik geholpen.

Blij en zo trots als een Pauw ging ik naar huis( ik ben zelfs nog nooit zo mooi geweest )!!! Hoe kan ik jullie bedanken. Geweldig !!

Tiny H. MSSLS.

Als je haar maar goed zit dan voel je je een ander mens

Truus Jochems

85 jaar

Plaveiselcelcarcinoom type 4

Geopereerd en daarna 20 bestralingen

“Ik wil iedereen aanraden naar Mienis Pruiken te gaan, ben zo blij met mijn oplossing, voelde mij meteen huis bij de dames. Ze dachten echt met mij mee.

Iedereen vindt het prachtig mooi geworden. Heb van mij zelf altijd heel dik haar gehad maar door de behandelingen is mijn haar heel dun geworden en heb nu de plek waar niets meer groeit.

Als je haar maar goed zit dan voel je je een ander mens.”

Lange tijd was ik onzeker door mijn terugtrekkende haargrens

Super blij met mijn haarwerkje!

Lange tijd was ik onzeker door mijn terugtrekkende haargrens wegens frontale Fibroserende alopecia.
Vooral op de fiets en wandelend als er wind stond.

Maar dit is nu verleden tijd met het prachtig haarwerkje. Het is zo mooi qua kleur en structuur. Net mijn eigen haar!

Je plakt het er ’s morgens op en ’s avonds haal je het er weer makkelijk af of je laat het zitten. In het begin is het even zoeken wat voor jou het beste werkt. Maar gaande weg word je steeds handiger.

Dat zo’n klein haarwerkje zoveel verschil kan maken.  Als ik nu foto’s van mezelf zie, ben ik zo blij.

Mijn dank gaat uit naar de professionele begeleiding en ondersteuning van Anita!

Groetjes, Ingrid

Ik heb weer het vertrouwen en rust terug als de dag begint.

Ongeveer een jaar geleden liep ik voor het eerst binnen bij Mienis. Ik had al een haarwerk bij een kliniek elders maar ik was toe aan wat anders. Ik had een haarwerk dat met tape op mijn hoofd bevestigd zat. Iedere week moest ik deze er weer afhalen om te wassen en mijn hoofdhuid te verzorgen. Hier was ik altijd een hele avond mee bezig. En op een gegeven moment klaar mee. Ik wilde iets net zo moois,  maar dan makkelijk. Met goed advies van Leonie kwam ik uit bij een haarwerk met aan de binnenkant een siliconen rand. Wat een gemak! Iedere avond af en s’ochtends weer op binnen 1 minuut. Na een tijdje begon het haarwerk toch wat te glijden. Op de kale plekken was wat haar terug gekomen waardoor de silicone zijn werk minder goed kon doen. Leonie raadde mij een haarband aan die het glijden remt. Hierdoor zit het weer als een huis. Ik heb weer het vertrouwen en rust terug als de dag begint.
Groetjes, Hester

Had ik dit maar eerder gedaan

Beste Angelique en Nanette,

Ik kan iedereen die een haarwerk nodig heeft Mienis en Co aanraden. Na lang wikken en wegen durfde ik uiteindelijk een afspraak te maken voor een intake. De warme persoonlijkheden van zowel Angelique en Nanette stellen je gerust en dankzij hun deskundigheid en ervaringen ben ik goed geïnformeerd en met antwoorden op al mijn vragen overgegaan tot de aanschaf van een haarwerk.

Wat ben ik hier blij mee! Ik voel mij weer ‘normaal’ , mijn angst dat het dragen van een haarwerk zichtbaar zou zijn bleek ongegrond, het ziet er prachtig uit! Had ik dit maar eerder gedaan! Wat ik ook als positief heb ervaren is dat je voor vragen en/advies altijd contact kan opnemen. Ik wil Angelique en Nanette langs deze weg nogmaals bedanken!
Esther

Ze denken en voelen met je mee

3 maanden geleden bij Mienis terecht gekomen om een pruik te laten aanmeten i.v.m. chemotherapie. Ondanks de rotsituatie waar je in zit toch met een zeer positief gevoel en mooie pruik de zaak verlaten. Ze denken en voelen met je mee. Ze stralen positiviteit uit en brengen dat ook zeker over op de klanten. Ik heb een paar keer de vraag gekregen wanneer ik mn pruik ging dragen terwijl ik m al op had. Een groter compliment kan je volgens mij niet krijgen.Mij is bij gebleven dat Leonie tegen me zei: ondanks alles ga je hier de deur uit met opgeheven hoofd en een goed gevoel en dat is zeker gebeurd! Bedankt meiden voor jullie meedenken en meevoelen en zeker ook voor de mooie pruik! Groetjes
José Mostert

“ik voelde me begrepen”

Na zo’n 10 jaar allerlei soorten extensions te hebben geprobeerd, was ik er helemaal klaar mee! Ik stond soms huilend voor de spiegel haartje voor haartje te lakken, zodat er maar geen extension zichtbaar zou zijn of een stukje waarbij je op mijn hoofdhuid kon kijken. Slapen bij een ander, een nachtje in een hotel, een dagje sauna, een bezoek aan een attractiepark; allemaal dingen waar ik erg naar uit kon kijken, maar ook direct al bezig was met de vraag hoe ik dan mijn haar kon doen als ik mijn eigen spiegels niet had om alles goed in te kunnen bekijken. Na het zien van een aflevering van Lelijke Eendjes waarin Bo een haarstukje liet aanmeten, begon het bij mij een beetje te kriebelen. Maar aan de andere kant: ik was net 30 en dan al een pruik dragen?! Na de zoveelste keer bijna huilend met mijn haar bezig te zijn, besloot ik online te zoeken naar een salon bij mij in de buurt. Het bellen naar Mienis & Co was voor mij echt een grote stap.

Ik ben geholpen door Anita en ik voelde me begrepen door haar en ze stelde me echt helemaal op mijn gemak! Na het adviesgesprek besloot ik te kiezen voor maatwerk. Dat zou het mooist uitpakken bij mijn rode haarkleur. Wat was het voor mijn gevoel lang wachten op mijn haarstuk.

Iets eerder dan verwacht kreeg ik het telefoontje waar ik lang op had

gewacht: je haarstuk is binnen! Meganerveus ging ik naar mijn afspraak. Toen Anita mijn haarstuk tevoorschijn haalde, vielen alle zenuwen weg. Echt prachtig! Een supermooie volle haardos!! Ik voelde me meteen prachtig. Anita heeft me goed geadviseerd hoe ik het moet dragen en verzorgen. Tussendoor kon ik steeds met vragen bij haar terecht via Whatsapp. In mijn omgeving reageert iedereen erg enthousiast en niemand die ziet dat ik een haarstuk draag. Ik denk zelfs dat vreemden nu jaloers zijn op mijn mooie, lange volle lokken.

Ik had dit al 10 jaar eerder moeten doen!! Heel erg bedankt Anita!!


Romy

Voor de tweede keer chemo

Vier weken geleden te horen gekregen dat ik, voor de tweede keer door de chemo, mijn haar zou gaan verliezen in zes jaar tijd. Pffff…..paniek sloeg toe, kreeg opnieuw het gevoel mijn identiteit kwijt te raken. Je krijgt dan van iedereen te horen dat je altijd dezelfde persoon zal blijven, maar mijn gedachtes waren, tja……jíj kan makkelijk kletsen met je kop vol met haar. Zes jaar geleden ook een pruik aangeschaft, maar achteraf was ik daarover niet tevreden, te overhaast gekocht en ook gewoon níet goed geholpen. Deze keer een andere pruikenzaak uitgekozen en met lood in mijn schoenen naar Mienis gegaan. Ik werd allereerst in een heel verrassend pand ontvangen en door een vriendelijke dame, Anita genaamd, erg op mijn gemak gesteld. Ik had zelf al een beetje op internet gekeken, wat mijn wensen waren en Anita gaf eerlijk aan dat ze aan het brainstormen was, om aan mijn wensen te kunnen voldoen, aangezien mijn haar van voren stijl was en ik achter krullen had. Ze zei me dat zij allerlei pruiken zou gaan bestellen en ik zou dan na een week terugkomen op deze te gaan passen en uiteindelijk een keuze te gaan maken.

Een week later was het zover, ik kwam binnen en er stonden een aantal koppen met pruiken klaar op de tafel en er stonden heel veel doosjes met pruiken in de kamer. Mijn oog viel direct al op éen pruik en deze pruik, is het uiteindelijk ná veel passen, ook geworden Door de keus van het aantal pruiken en de manier waarop ik door Anita geholpen ben, heb ik een hele nieuwe ervaring met het uitzoeken van een pruik gekregen. Ik voelde me gehoord en begrepen en ik merkte dat ze zo haar best deed om het mij, ondanks dat het een emotionele stap was, het naar me zin te maken.

Tien dagen later begon mijn haar uit te vallen en ik ben naar Anita gegaan, om mijn pruik op te halen en mijn haar vast kort te laten scheren, omdat t ging jeuken op mijn hoofd. Ze zette een spiegel klaar op de tafel voor mij en toen kwamen de tranen. Ik vroeg haar of de spiegel weg mocht, omdat ik niet wilde zien hoe het er af ging. Anita begreep het direct, haalde de spiegel weg en begon lekker te kletsen over koetjes en kalfjes. Mijn haren waren er af en mijn pruik kon er op. Met klemmetjes heb ik mijn “nieuwe” haar gewoon opgestoken op de manier waarop ik eigenlijk altijd mijn eigen haar opstak. Ik keek in de spiegel en voelde een geluksmomentje, ik zag mezelf en voelde mezelf ook zo. De afgelopen 2 weken familie, vrienden, collega’s, behandelaars uit het ziekenhuis gesproken en van iedereen te horen gekregen dat ik er echt als mezelf uit zie en dat niemand kan zien dat t een pruik is. Ik ben zó blij met mijn pruik en met de manier waarop Anita mij behandelt heeft, dankzij haar voel ik mij zo goed en heb ik dit op een hele nieuwe en positieve manier mogen ervaren. Lieve Anita, dankjewel ik vind je super 👍🏻 Liefs Sharon ❤️

Is het geen plaatje?

En is het geen plaatje? Ik ben heel erg trots en dankbaar dat ik deze periode met deze volle, natuurlijke, sexy look naar buiten kan. Nu de onderzoeksfase voorbij is ben ik een eigen zoektocht gestart – naar bezinning, geduld, mijn passies, nieuwe hobby’s, ambities en drijfveren – en hoewel alles in deze periode relatief is, kan ik met deze pruik zo normaal mogelijk door het leven en genieten van de dingen die mij blij maken buiten huis. Dansles, de bioscoop, musea, restaurants, winkels.. Ik voel me hiermee mooi, normaal, en 29.

Ben benieuwd of mijn eigen haar hier wel tegenop kan als dat straks terugkomt.. ;)

Hartverwarmend

Hartverwarmend was de ervaring met Mienis & Co Pruiken – Haarwerken. Hierbij wil ik mijn complimenten overbrengen over Mienis & Co. De contacten met Leonie heb ik als erg fijn ervaren. Ik kon heel snel bij haar terecht. We hebben in de eerste afspraak alle mogelijkheden besproken en in de tweede afspraak heb ik allerlei haarstukjes opgehad. Verbaasd was ik over de hoeveelheid haarstukjes, welke ik heb mogen proberen. Inmiddels heb ik mijn tweede haarstukje en ben er nog steeds super blij mee! Ik kan iedereen met haaruitval ze van harte aanbevelen!

Wat was het belangrijkste in u zoektocht naar haarwerk/haarstukje?
Het belangrijkste in mijn zoektocht naar een haarstukje was dat echt gekeken werd wat goed bij mij past.

Zou u Mienis & Co aanbevelen?:
Ik kan iedereen met haaruitval ze van harte aanbevelen!

Jolanda

Een warm bad

Een warm bad zoals je verwacht in een moeilijke periode, maar niet vanzelfsprekend weet ik uit ervaring. Ondanks het feit dat ik uiteindelijk de pruik niet nodig heb, mede dankzij de hoofdhuidkoeling, ben ik zeer tevreden over mijn ervaring met Nannette van Mienis & Co. Vanaf de eerste ontvangst tot het laatste contact top. Goed voorbereid, deskundig, warm en inlevend, dus inderdaad een warm bad. De in het hele proces van de chemo getoonde betrokkenheid heeft mij bijzonder goed gedaan. Nannette hartelijk bedankt en Mienis en Co een aanrader.

Het gaat jullie goed, Monique en Cor

Ik was blij verrast

Ik ben een jonge vrouw van 32 jaar. Heb al haaruitval sinds mijn 20ste en ben jaren op zoek geweest naar wat mij zou kunnen helpen om mijn haar te behouden en eventueel te vermenigvuldigen. Ik heb veel geld uitgegeven aan veel middeltjes, lichttherapie en uiteindelijk ben ik naar een andere dermatoloog geweest na mijn eerste kindje en deze vertelde dat ik wel in aanmerking kan komen voor een haarstuk. Hij kon verder niet veel voor mij betekenen. Haarimplantatie was ook een optie, maar het is geen garantie dat je haar blijft zitten heb ik mij laten vertellen.

Ik kwam per toeval bij Nannette en Leonie terecht. Ik had met een paar vriendinnen afgesproken om ons haar in de kapsalon van Mienis te laten knippen. De dame die mijn haar had geknipt vertelde mij toen over Nannette en Leonie. Ik was blij verrast, mede omdat Delft in de buurt is voor mij. Uiteraard heb ik meteen gebeld voor een intake gesprek, met Leonie omdat zij over haarstijlen gaat had ik begrepen.  Ik heb al ervaring met een haarstuk, alleen moest ik er best een eind reizen. Ik heb altijd veel over gehad (o.a. het verre reizen) voor mijn haar, maar nu leek het toch dichterbij te kunnen. Tijdens de intake is alles goed en duidelijk uitgelegd. Mijn eerste haarstuk is een confectie haarstuk, dat betekent dat het “standaard” is. Er werd verteld wat een haarstuk op maat is en dat leek mij wel wat. Ik ben meteen met Leonie in zee gegaan. Alles is aangemeten, ik heb ook een stuk op maat gemaakt kunnen proberen. Paste toevallig goed op mijn hoofd.  Nu, vandaag eindelijk mijn op maat gemaakte haarstuk binnen en doordat ik ben begonnen met een “confectie haarstuk” kan ik iedereen vertellen dat een op maat gemaakte haarstuk veeeeel prettiger zit. Het voelt onwijs natuurlijk, licht en het ziet er ook heel natuurlijk uit! . Nannette en Leonie zijn ook heel enthousiast en hele lieve vrouwen. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij hen. Mijn reis naar iets waar ik al 10 jaar naar op zoek was is eindelijk ten einde gekomen. Het begon met het eerste haarstuk, maar nu 1 op maat gemaakt. Ik ga weer vol zelfvertrouwen de deur uit! Mijn haar was het enige waar ik erg onzeker over was. Dat is nu niet meer nodig! Kortom! Ik ben zeer tevreden!

Zou u Mienis & Co aanbevelen?:
Ja zeker!

Waar is je pruik?

Met een pruik op kwam ik thuis en mijn zus en zoon vroegen; waar is je pruik nou?
Gekkigheid, denkt u, dat dacht ik ook. Toch heeft het zich herhaaldelijk voorgedaan. En dat terwijl de dames van Mienis & Co dachten dat ik een type ben voor sjaaltjes. Ben ik ook zeker, maar toch is deze pruik heerlijk en ben ik bekwaam begeleid. Ik dacht stoer te zijn en het wel even te gaan doen. Uiteindelijk ben ik toch een aantal maal langs geweest. Ik ben Leonie & Nannette dankbaar!

Uiteraard beveel ik Mienis & Co aan! Zeker weten.

Janneke

hartverwarmend ontvangen

Lieve Nannette en Leonie,

Ik loop sinds maandag met mijn nieuwe haarwerk. Even wennen maar tot op heden alleen maar goeie reacties gehad. Dat komt door jullie professionele aanpak. Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam met mijn man werden we hartverwarmend ontvangen, we voelden ons direct door jullie op ons gemak gesteld. Het heeft zeker geholpen dat jij, Nannette, uit ervaring kan spreken waardoor je direct een band voelt omdat je weet wat iemand met borstkanker doormaakt. Jullie enthousiasme, humor en directheid maakt dat alles soepel is verlopen. Er was keuze genoeg aan haarwerken, maar bij de eerste was het al raak. We hoefden niet verder te zoeken, dit was hem! Bedankt voor jullie persoonlijke aanpak, het heeft mij zeker geholpen tijdens deze toch zware periode. Een lichtpunt!

Astrid

Als ervaringsdeskundige begrijp jij het heel goed

Lieve Nannette,

 Met een gevoel dat ik veroordeeld was tot het dragen van een pruik-pruik, zo een waarbij je continue voelt dat je een pruik draagt en dat je ook het gevoel hebt dat iedereen dat ziet, kwam ik bij Nannette. Je moet weten ik heb dun haar met een rommelige krul, een krul die de pruikenwereld vreemd is. Ik was al eerder bij twee andere salons geweest en daar heb ik verschillende pruik-pruiken gepast, dit waren pruiken met veel haar en ‘net-van-de-kapper-krullen’. Je begrijpt het al; daar werd ik niet echt gelukkig van.

Ik was nog maar net je gezellige salon binnen en toen wist jij al met welk model haarwerk ik gelukkig ging worden. Je had een duidelijk beeld voor ogen en je zag me ook al helemaal met het betreffende haarwerk lopen. Alleen zag ik het nog niet, ik had krullend haar tot op mijn schouders en op de foto die je me had laten zien zag ik toch echt een kort kapsel, een héél kort kapsel.

Als ervaringsdeskundige begrijp jij heel goed wat voor een emoties en gevoelens er op je pad komen als je van de de één op de andere dag kankerpatiënt bent. Je voor je het echt beseft al aan de chemokuur zit en nog voordat je aan het idee hebt kunnen wennen je al met plukken haar in je handen voor de spiegel staat. Je voelt ook feilloos aan dat het belangrijk is dat een haarwerk behalve leuk moet staan, ook bij je gezicht moet passen en vooral goed moet voelen. Je hebt dan ook allerlei haarwerken naar de salon laten komen en ik mocht de modellen die door jouw kritische selectie heen waren gekomen, passen. Een aantal met krullen én het korte model.

Ondertussen is het alweer 3 weken geleden dat mijn kinderen mijn haar hebben geknipt, en jij daarna met de tondeuze de boel hebt gemillimeterd. Toen was ik er klaar voor en stapte ik met mijn nieuwe KORTE kapsel, zelfverzekerd de grote wereld in. Ik heb alleen maar positieve reacties gehad, en zelfs in het ziekenhuis vragen ze zich verbaasd af of het nu haarwerk is of……..

Dankjewel lieve Nannette, met dit haarwerk kom ik de chemokuren wel door.

Karin

Draaglijk maken van een intense periode

Een hele positieve reactie over Mienis & Co is zeker op zijn plaats!

Nu ruim een naar geleden is bij mij borstkanker geconstateerd. Door de behandeling helaas ook mijn blonde krullenbos kwijtgeraakt. Gelukkig kennis gemaakt met Mienis & Co om bij de keuze voor een haarwerk door haar geadviseerd te worden. En echt, zij weet van een verdrietige gebeurtenis, wat het natuurlijk gewoon wel is, een mooie belevenis te maken!
Nannette, super bedankt voor je rake advies, je positieve aandacht, de service….dank voor het goed draaglijk maken van een intense periode! Wat een positieve reacties kreeg ik op mijn mooie pruik (haarwerk)! De pruik zat goed en voelde comfortabel om te dragen.Nu gaat m’n haar al weer groeien en heb ik weer wat voorzichtige krullen terug. Ook nu nog kan ik bij jullie terecht en ook nu weer een leuk kapsel dankzij jullie advies voor m’n ‘chemokrullen’. Heel ♡elijk dank! Een aanrader voor wie in hetzelfde schuitje terecht komt….

Anneke Eichler

Spiegelbeeld

Ik kijk naar mezelf in de spiegel zoals ik de afgelopen tijd vaker naar mijzelf heb gekeken met een blik van gaat dit over mij, onzeker maar ook sterk. Al veel grote stappen moeten nemen na mijn diagnose borstkanker, operaties, bestralingen en over een paar weken starten met een pittige chemokuur. Het lijkt wel een full-time baan een totaal ander leven opeens. Straks een kaal koppie, ik zie er zo tegenop, er zijn mensen die zeggen ” ach meid het is maar je haar het groeit er weer aan”. “En na de chemo krijg je zo mooi haar terug”. En dan denk ik ja hoor het gaat om nu en over mij….niet over na de chemotherapie, dat kan ik zelf ook wel bedenken.

Ik wil de komende tijd eruitzien als mezelf, en niet als een patiënt (al ben ik dat wel) met een sjaaltje of mutsje. Met alle respect voor de mensen die er wel voor kiezen.Uitstraling en uiterlijk zijn daarbij voor mij belangrijk. Ik moet ermee dealen, een periode waarin je met je emoties alle kanten opschiet, ik wil goed voor mezelf zorgen. Nu zit ik in een ontspannen prettige ruimte bij Mienis& Co Haarwerken.  Ik heb vorige week een uitgebreid intakegesprek gehad, dat heb ik als zeer prettig ervaren. Ervaringsdeskundigheid,  empathie en alle tijd voor mij als persoontje zo fijn… Nu een week later heb ik een afspraak om haarstukken te komen passen. Na een hartelijk welkom en een kopje koffie , neem ik plaats voor de spiegel. Wat gespannen kijk ik naar mijn spiegelbeeld. Ik voel de tranen prikken in mijn ogen, van emotie. Nannette stelt me op mijn gemak “rustig aan we hebben alle tijd” zegt ze.

En na het passen van het 4e haarstuk, zie mezelf met een glimlach op mijn gezicht van oor tot oor. Ik zie echt mezelf, met een haarstuk op mijn hoofd die niet van echt te onderscheiden is. Het is zo passend qua kleur mijn model het totaal beeld, het is voor mijn gevoel mijn haar. Ik voel me blij worden van mijn spiegelbeeld “this is me”, ik zie weer een vrouw die weer zelfverzekerd kijkt, en is die positief de stappen gaat nemen de komende tijd, die genomen moeten worden.

Mijn bezoek aan Nannete en Leonie hebben mij daarbij zeker bij geholpen.

Jeanie, wij gaan je weer goed laten voelen

Ik wil jullie nogmaals heel hartelijk danken, ik voel me weer een gelukkig mens. Ik heb al jaren haaruitval, de laatste maanden werd het wel heel extreem, ik kon de kale plekken nog aardig verbergen met een hoop haarlak, maar afgelopen 3 maart kon ik er werkelijk niets meer mee doen. Ik had me al wat voorbereid via internet voor een haarstukje of haarwerk, en deze site sprong er voor mij zo uit, sprak me aan, gevoelsmatig, geen klinisch gebeuren, leuke meiden, goede uitleg. Ik belde 3 maart in paniek voor een intake gesprek, ik werd direct op me gemak gesteld, (pure paniek in me lijf).
Leonie zei tegen mij : “Jeanie, wij gaan je weer goed laten voelen”, ik mocht donderdag 5 maart al komen.

Vol zenuwen kwam ik binnen, Nannete en Leonie jullie zijn wereldvrouwen, de rust viel over me heen. Na een kop koffie en gesprek wat ik precies zou willen, kwam Leonie al met een voorstel qua haarkleur wat goed bij mij zou passen(mijn eigen haar was zo dor en een verkeerde kleur, paste niet bij me). Ik kreeg een haarwerk op voor de kleur, ik zag direct hoe mooi de kleur stond, zelfs de kleur in me gezicht veranderde. Leonie wist duidelijk wat ik wilde en zou voor mij haarwerken laten komen. De week erop donderdag of vrijdag zou ik kunnen komen. Ik moest huilen van geluk. De volgende dag belde Leonie om te vertellen dat zij er spoed achter had gezet en dat ik 10 maart al kon komen!! weer tranen van geluk. Dinsdag 10 maart 10.00 uur stond ik op de stoep. Er waren ongeveer 12 haarwerken. Ik heb ze allemaal gepast en 1 sprong eruit. Prachtige kleur, leuk vlot model.. helemaal weg van. Leonie heeft mijn eigen haar kort geknipt. Haarwerk op, een beetje knippen en klaar.

Naderhand alle uitleg gehad hoe ik het haarwerk moet verzorgen etc..
En dan naar buiten… je ziet niet dat het een haarwerk is, maar ik weet het wel, en dan denk je dat iedereen het ziet. Er is natuurlijk heel veel veranderd, van dun, dor haar, naar een gezond uitziende haardos. Ik heb veel mensen niets verteld, omdat ik een eerlijke mening wilde. Ik kan vertellen.. alleen maar positieve reactie’s.”wat zit je haar leuk!!! andere kleur!! geen permanent meer!!! Je ziet er goed uit!!! wat staat dit model je leuk!!!… En dat geeft je zoveel vertrouwen. Ik ben nu 2 weken verder, en dit is mijn haar geworden. Zo ontzettend blij mee. Mijn man en zoon vinden het ook zo goed staan, en zijn zo blij voor me. Ik ben hartelijk, liefdevol ontvangen, geen woorden voor hoe goed en vol begrip je behandeld wordt, het is ook heel intiem, huislijke omgeving. Ik wil deze ervaring graag delen, voor degene die op deze site komen, het is echt waar wat er staat.

Leonie, Nannette. Nogmaals mijn dank is groot, ik zie de zon weer schijnen.

Jeanie

Hartverwarmend

Het idee dat je je haar zult gaan verliezen, maakt van je ziekte een nachtmerrie. De onzekerheid die het met zich meebrengt vult je hoofd met vragen.
Hoe zal het voelen, haaruitval? Hoe ziet mijn blote schedel er uit? Hoe zullen anderen naar me kijken? Wanneer je eenmaal op zoek gaat naar iemand die je van een volle bos haar kan voorzien, valt je al snel op dat de meeste pruikenkappers het imago hebben van een doorsnee uitvaartcentrum. De lol van het haren tutten is bij hen ver te zoeken. Daarom ben ik enorm blij dat ik Mienis & Co in Delft heb gevonden! De omgeving, het onthaal, de aandacht en de koffie is hartverwarmend. De dames nemen de tijd voor je, geven je tips en advies, die niet alleen bruikbaar is in verband met je aandoening, maar ook op het gebied van mode en verzorging. Je voelt je weer even helemaal mens, in plaats van patiënt. Het is niet voor niets dat de dames op de foto’s zo krachtig uit hun ogen kijken. Bij Mienis & Co stap je, gegarandeerd, vol zelfvertrouwen de deur uit.

Elke, 34 jaar 

Huidproblemen

Mijn naam is Ina Marks, Ik heb al 40 jaar huidproblemen. Toen ik de ziekte van Crohn kreeg, werden mijn huidproblemen nog heftiger. In 2012 was mijn huid uitgedroogd door een levensbedreigende bacterie. In 2013 werd ik geopereerd waarbij een gedeelte van mijn dunne en dikke darm weggehaald is. Na een zeer slechte conditie ben ik weer opgekrabbeld van rolstoel naar rollator om weer te leren lopen en fietsen. Na een jaar kreeg ik een terugval. Er werd een MRI van mijn darmen en rug gemaakt. Ze dachten aan kanker maar dat was het gelukkig niet. Hierdoor weer extra huidproblemen, vooral de hoofdhuid kapot, vochtige hoofdhuid en kale plekken. Omdat het haar zo dun is geworden draag ik nu een haarwerk en ik ben hier super blij mee.

Haaruitval door Alopecia

De dermatoloog vertelde mij dat de uitslag van het onderzoek was dat ik alopecia had en zij hier niets aan kon doen. Ik kwam in aanmerking voor vergoeding van een haarstukje. Dit verwachte ik eigenlijk al, dus verbaasd was ik niet over de uitslag, ik had al veel op internet opgezocht over haaruitval. Leuk is anders, maar er zijn ergere dingen. Een afspraak gemaakt met Nannette Mienis. Het was erg fijn dat ik nog dezelfde week bij haar terecht kon. De eerste afspraak was ik best een beetje gespannen, maar ik voelde me meteen op mijn gemak bij Nannette. We hebben de mogelijkheden, modellen, haarkleur e.d. uitgebreid besproken en bekeken. Er werd een volgende afspraak gemaakt en toen was ik heel verbaasd over de hoeveelheid haarstukjes die Nannette had laten komen op uit te proberen! Passen dus. Het was vreemd, uiteraard moet je wennen aan het gevoel dat je ineens weer “veel” haar op je hoofd hebt. Wat heel fijn was, je zag geen verschil met mijn eigen haar, wat er toch heus doorheen zat!!!! Het wennen ging mede hierdoor bij mij best wel snel en ik ben erg blij met mijn haarstukje. Ik ben zeer tevreden over de salon van Nannette en Leonie  en kan deze voor iedereen met haaruitval van harte aanbevelen.

Tineke

Ik was direct op m’n gemak

Natuurlijk wil ik graag reageren en iets vertellen over jullie pruiken. Ik vind jullie heel erg klantvriendelijk en erg professioneel. Ik was direct op m’n gemak en ook het uitzoeken van de pruik, wat best wel moeilijk was,vond ik ging erg prettig. De begeleiding is ook nu nog erg fijn en ik kan iedereen de dames Nannette en Leonie aanraden. Ik hoop dat jullie nog lang op deze voet verder gaan, heel veel succes ermee.

Met vriendelijk groetjes, Ans Harteveld

Alle mensen die een pruik nodig hebben kunnen bij haar fijn terecht.

Ik wil je op deze manier bedanken voor je goede zorgen.Ik ben na veel omzwervingen bij verschillende zaken die pruiken verkopen, met soms slechte resultaten, na ruim 40 jaar terecht gekomen bij jou, Nannette van Mienis kapsalon in Delft. Een ervaring om niet te vergeten. Ik ben inmiddels 73 jaar. Alle mensen die een pruik nodig hebben kunnen bij haar fijn terecht. Ik raad dan ook de mensen die een pruik nodig hebben haar zeker aan! Ze heeft veel geduld en kan vooral goed luisteren. Tot de volgende keer.

liefs, Vicky

Het is echt verbluffend

Hierbij willen wij onze dank uitspreken voor de vooral meelevende, deskundige informatie en aanmeten van de pruik van Mies Poot. Waren wij in het begin nogal gereserveerd daar wij dachten dat het altijd te zien is of er een pruik gedragen wordt en Mies daarin nogal onzeker was is het 100% meegevallen.

Het is echt verbluffend hoe realistisch en natuurlijk het eindresultaat is geworden, het was voor Mies zo fijn te merken dat niemand in de gaten heeft dat zij een pruik draagt, een avondje met best intieme vrienden die niets gemerkt hadden wat haar veel zelfvertrouwen gaf dat begrijp je. Mede dankzij jou advies en begrip bij de toch emotionele gebeurtenis waar als het moeilijk werd je even een troostende arm om haar heen sloeg deed ons veel goed en beseften wij dat wij een meer dan goede keus hadden gemaakt om de pruik bij jou te laten aanmeten. Nogmaals heel veel dank voor alles en tot ziens maar weer.

Groetjes, Leo en Mies Poot

Ik ben best trots dat ze voor een pruik naar je toe gaat.

Door de chemo heb ik hartfalen gekregen in november 2012. Ik ben inmiddels volledig afgekeurd door de UWV verzekeringsarts. Ik heb moeite met traplopen, daarom ben ik niet meer in jouw zaak geweest. Ik heb nu 3 x in de week revalidatie in Sophia Delft. Vorige week woensdag heb ik eindelijk mijn pruik opgeruimd. Heerlijk om weer met mijn eigen haar door het leven te gaan en heerlijk de wind door mijn haren. Ik hoorde vanmiddag van een collega dat ze bij je is geweest voor een pruik. Ik wist niet dat ze naar jou zou gaan. Ik ben best trots dat ze voor een pruik naar je toe gaat. Ben blij dat ze in goede handen is bij jou! Iedereen vindt jouw pruik erg mooi!
Nanette, heel veel heel veel dank voor alles! Ik zal je nooit vergeten!

Groetjes, Angela Lansen

Altijd vrolijk en betrokken

Ik heb deze periode als heel positief kunnen ervaren door de manier waarop jij, Nannette, mij hebt behandeld. Altijd vrolijk en betrokken. Iedere keer als ik naar de kapsalon kwam was als een soort feestje. Er werd werkelijk naar mij geluisterd en alles was erop gericht me beter, mooier en vrolijker te voelen.

Ik wil je daarom ook echt bedanken en je laten weten dat je mij het gevoel gaf mij daadwerkelijk te steunen in die hele moeilijke periode. Dank je wel. Ik kom zeker nog een keertje langs hoor!.

Groetjes, Anita Toet uit Maassluis

Alopecia Areata

Sinds mijn 15de heb ik alopecia areata. Het begon met een klein plekje, vlak bij m’n kruin. In het begin was het nog goed te verbloemen met een petje, sjaal geknoopt in m’n haar etc. Rond mijn 20ste ging het ernstigere vormen aannemen, er kwamen meer plekken en ze werden groter. Uiteindelijk kwam ik via via terecht bij een kapper, die ook een aparte salon voor haarwerken had. Het werd een compleet haarwerk en voor toen was ik er erg blij mee. Geen mensen meer die je nastaren, geen rare vragen meer.  Toch bleef ik zoeken naar een ‘betere’ oplossing. Zo kwam ik terecht bij een ‘haarhotel’ . Daar werd een haarwerk op maat gemaakt van echt haar. Dat klonk wel heel mooi. Het grootste nadeel was…………….al mn haar moest eraf. Zodat het haarwerk goed op mn hoofd ‘geplakt’ kon worden. Dus ja, alles eraf. Haarwerk erop met tape, dat zat in ieder geval vast. Maar ’s avonds en ’s morgens vermeed ik de spiegel. Moest er vaak heen voor onderhoud en het idee van hotel voelde voor mij meer als iets ‘stiekem achteraf’.

Na de geboorte van mijn zoon kwam al mijn haar weer terug. Geen kale plek meer te zien. Wat was ik blij! Heerlijk weer de wind door m’n haar, geen metamorphoses meer in de ochtend en avond. Want ja………… elke dag word je toch gecontronteerd met de spiegel! En gewoon weer dagen hebben dat je haar niet goed zit. Ha ha ik was blij met die dagen…….. Iets minder dan een jaar geleden ontdekte ik weer een eerste plekje. Het zat links van m’n scheiding, dus in overleg met de kapper m’n model wat aangepast. Maar er kwamen meerdere plekjes bij. Dat werd camoufleren met wenkbrauwpoeder, daarna moest er een speld in m’n haar, zodat m’n haar (met haarlak) bleef zitten. Het werd dunner en elke spiegel was van mij, ff checken of m’n haar nog over de kale plek zat. Werd er nogal onzeker van. En een speld in mn haar, zo wilde ik er niet uitzien. Dus het internet op. Vele sites bekeken en doorgelezen. Na al die jaren hoopte ik dat er een andere mogelijkheid was . En die was er…… Een haarstuk ! ‘Gewoon’ mijn eigen haar met een beetje extra.

Zo kwam ik op de site van Mienis & Co. Had er meteen een goed gevoel bij en heb de stoute schoenen aangetrokken en gebeld. (ja, zelfs na al die jaren dat ik alopecia heb, was er toch een drempel) Afspraak gemaakt voor een intake gesprek met Leonie. Het was een fijn gesprek waarin ze uitlegde wat de mogelijkheden waren. Binnen een week kon ik opnieuw langskomen. Ze had diverse haarstukken voor me besteld, in div. kleuren en lengtes. En de keuze tussen echt haar of syntetisch.
De keuze viel op syntetisch. Mijn eigen haar geknipt en gekleurd, precies in de kleur van het gekozen haarstuk. Daarna het haarstuk er gedeeltelijk over, het is helemaal TOP! Complimenten voor Leonie, want niemand ziet het verschil tussen m’n echte en syntetische haren. En wat heerlijk om m’n haar weer gewoon los te dragen en in het model dat bij mij past.  Heb getwijfeld mijn verhaal naar buiten te brengen. Er heerst toch een taboe op. En zeker nu ik mn haarstuk heb, is het over………………(denkt men) Nou, nee hoor. Het blijft een gevoelig punt. Genezing zit er nog niet in. Alle lotions en zalfjes die ik ooit geprobeerd heb, hadden geen enkel resultaat. Maar voor nu, ben ik blij met deze oplossing. Zou iedereen met alopecia aanraden om de stap te nemen. De drempel lijkt hoger dan dat hij is. Nanette en Leonie zijn allebei erg begaan, geven je goede adviezen.Er hangt een prettige sfeer en je stapt er met meer zelfvertrouwen weer naar buiten.

C.

Anneke

Nu ruim een naar geleden is bij mij borstkanker geconstateerd. Door de behandeling helaas ook mijn blonde krullenbos kwijtgeraakt. Gelukkig kennis gemaakt met Mienis & Co om bij de keuze voor een haarwerk door haar geadviseerd te worden. En echt, zij weet van een verdrietige gebeurtenis, wat het natuurlijk gewoon wel is, een mooie belevenis te maken!

Nannette, superbedankt voor je rake advies, je positieve aandacht, de service….dank voor het goed draaglijk maken van een intense periode! Wat een positieve reacties kreeg ik op mijn mooie pruik (haarwerk)! De pruik zat goed en voelde comfortabel om te dragen.Nu gaat m’n haar al weer groeien en heb ik weer wat voorzichtige krullen terug. Ook nu nog kan ik bij jullie terecht en ook nu weer een leuk kapsel dankzij jullie advies voor m’n ‘chemokrullen’. Heel ♡elijk dank! Een aanrader voor wie in hetzelfde schuitje terecht komt….

Anneke Eichler

Mieke, José en Clarissa

Ik ben laatst bij je geweest voor het aanmeten van een pruik. Ik wil even zeggen dat ik er heel blij mee ben, krijg er veel complimenten over. Hij zit goed en voel hem bijna niet. Verder wil ik ook namens mijn zus en schoonzus zeggen dat jij mij veel vertrouwen hebt gegeven en daardoor draag ik mijn pruik ook met verve.

De manier waarop jij mensen op hun gemak stelt maakt het makkelijker om door deze vervelende periode heen te komen. Hiervoor veel dank. Ik ben blij dat ik bij je bedrijf terecht ben gekomen en wil dit graag aan anderen doorgeven. Morgen begin ik met de lange periode in het ziekenhuis, gelukkig heb ik nu ook Netflix. Nogmaals hartelijke dank ook namens mijn zus en schoonzus. We denken met warme gevoelens terug aan de gesprekken die zo belangrijk waren om weer verder te kunnen.

Lieve groet van Mieke José en Clarissa

Annemiek

Lieve Nannette,
Sommige mensen verdienen een lintje. Daarvan ben jij er zeker een voor mij!.
Dank je wel voor jouw spontane directe adviezen en open sturing bij de keuze van de pruik. Hij zat goed en ik voelde mij nog steeds Annemiek.

Liefs Annemiek