Magazine ‘For You’ interview verschenen

Het tweede interview voor het magazine ‘For You’ en de foto’s zijn deze maand verschenen in het magazine ‘For You’ en wij willen dit graag met je delen. Lees nu het interview over Chantal en bekijk haar prachtige foto’s. Op dinsdag 30 augustus 2016 hebben de fotografen Marjoleine en Suzanne van ImagePeople het voorste gedeelte van de salon van ‘Mienis & Co pruiken – haarwerken en pruiken’ omgetoverd tot de perfecte fotoshoot setting. Door de huiselijke sfeer en de monumentale uitstraling van het pand aan de spoorsingel zou je niet zo snel zeggen dat er vandaag 2 dames met borstkanker worden geportretteerd.

Lees het tweede interview over Chantal online op pagina 14 & 15 bij het Magazine

Of lees het interview hier:

Je staat midden in het leven en je ontdekt een knobbeltje in je borst. Helaas weet  Chantal als geen ander hoe het is om de  diagnose ‘borstkanker’ te krijgen.

Chantal Sterk is 36 jaar. Samen met haar echtgenoot Rogier heeft ze een dochtertje van 6 jaar, Jenna. Haar eigen kapsalon in Zoetermeer, waar ze ondanks haar ziekte veel te vinden is, is voor Chantal nog steeds haar passie, hoewel het contrast erg groot is nu ze zelf kaal is. In november 2015 werd bij haar borstkanker ontdekt. ‘Ik ben iemand die mijn leven niet laat beheersen door de kanker. Ik wil gewoon doorgaan met hoe ik het gewend was’, vertelt Chantal.

Wat was het moment dat je dacht: ik zou een pruik willen dragen?

‘Gelijk al toen ik hoorde dat ik borstkanker had. Zonder is voor mij geen optie, dus er moest een haarwerk komen. Ik ben zelf natuurlijk ook kapster en met name als ik een klant knip, wil ik graag dat mijn haar er ook netjes en verzorgd uitziet. Als ik mezelf met een kaal hoofd zie, dan vind ik dat nog steeds afschuwelijk. Zelfs onder de douche sta ik met een mutsje op. Ik wil zelf gewoon niet zien dat ik kaal ben. Zonder pruik zou ik nooit mijn dochtertje uit school halen. De confrontatie is nog steeds te groot.  Kaal zijn is moeilijk te accepteren.’
Wat heeft jou ertoe aangezet om bij Leonie en Nannette van Mienis en Co binnen te stappen?
‘Die stap was voor mij niet zo groot. Ik kende Nannette al van toen ik 16 jaar was. Toen heb ik 2 weken bij haar in de salon gewerkt.’

Hoe voelde je je toen je voor het eerst naar buiten liep met je nieuwe pruik?

‘Ik voelde me best wel goed die dag, ondanks dat mijn haar eraf werd geschoren. Op de één of andere manier heb ik me ertoe gezet. Ik vind mijn pruik gewoon heel mooi.  Dat maakt het een beetje goed, maar het is natuurlijk niet mijn echte haar. Je kunt helaas geen knotje maken. Dat zijn dingen waar je normaal niet over nadenkt.’

Is een mutsje iets voor jou?

‘Pas stond ik in een zwembad en de hitte was enorm.  Maar een mutsje dragen past gewoon niet bij mij.’

Hoe reageert je omgeving op je pruik?

‘Heel goed. Ik krijg veel mooie reacties, zoals ‘Je ziet niet dat het een pruik is’ of ‘Hij past echt bij jou’. Je wilt gewoon een beetje jezelf zijn, en de pruik geeft zelfvertrouwen. Nannette en Leonie hebben veel verschillende pruiken besteld en opgedaan bij me. Het was eigenlijk best wel humor tijdens het passen. Het was gelukkig niet allemaal kommer en kwel.’

Kun je zelf je pruik onderhouden?

‘Jazeker. Ik wil gewoon af en toe mijn haarwerk stylen of de krultang erin zetten, op dezelfde manier zoals ik gewend was met mijn eigen haar. En dat kan heel goed met deze pruik van echt haar.’

Waarom zou je andere vrouwen aanraden om een afspraak te maken bij Leonie en Nannette?

‘Het zijn alle twee toppers. Ze zijn lief en meelevend, en ze steunen en begeleiden je daar waar nodig. Ze willen gewoon dat jij blij de deur uit loopt.’