Haaruitval door de haarziekte Alopecia

dermatologie, leonie van bergenhenegouwen, hormoongerelateerd, hoofdhuidproblemen

Leonie van Bergenhenegouwen
is haarwerkspecialist en is gespecialiseerd in dermatologie. Zij kan u deskundig adviseren over de haarziekte Alopecia, hormoongerelateerde problemen of andere vragen die u heeft over uw haar- en/of hoofdhuid.

Leonie is hairstyliste in hart en nieren. Ze houdt van haar en voelt, kijkt, creëert en is een wizard met de schaar. Als de beste kan zij inschatten welk type u bent, welke kleur u goed staat en welk model haarwerk of haarstukje u goed zal passen.

Iedere vrouw met de haarziekte Alopecia heeft een verhaal

De vrouwen die bij ons in de salon komen met de haarziekte Alopecia hebben een verhaal. Het kan soms fijn zijn om verhalen van lotgenoten te lezen. Hoe gaan zij om met kaal zijn? Hoe voelen ze zich? Wat doet het met ze? En hoe is het om een pruik of haarwerk te dragen? Het interview van Renee, wat hieronder is uitgelicht, is krachtig en inspirerend om te lezen.

Haarziekte als oorzaak van haaruitval

Wanneer u te maken krijgt met een haarziekte, dan raden we u aan eerst uw huisarts te raadplegen. De huisarts of een specialist (bijv. dermatoloog) kan dan meer duidelijkheid geven over de oorzaak van overmatig haaruitval. Vrouwelijke kaalheid is in 10 jaar tijd van 3% naar 33% gestegen. Er zijn dus heel wat vrouwen die met deze problemen te kampen krijgen.

De vormen van Alopecia

Alopecia areata begint met grote of kale plekken op het hoofd. Die plekken kunnen zich uitbreiden over de rest van het lichaam. Ook worden vaak de wimpers en wenkbrauwen aangetast. Er zijn verschillende gradaties van alopecia areata. Soms blijft het niet bij haaruitval alleen, en worden ook de nagels aangetast.

haaruitval door Alopecia, nieuw haarwerk, haarwerk monster, haarwerk delft, siliconen haarwerk, nieuw haarwerk

Lotgenoot Renee

‘Het aanmeten van mijn pruik was bijna een feestje.’

Renee is 28 jaar en is werkzaam op Schiphol als luchtverkeersleider. Ze is bij Mienis en Co terecht gekomen omdat ze sinds haar 3e levensjaar Alopecia totalis heeft. Als kind had ze wel gewoon haar met een aantal kale plekken verspreid over haar hoofd. Toen ze 18 jaar werd ging het rap en verloor ze al haar haar door deze haarziekte. Renee heeft bijna 10 jaar zonder haarwerk rondgelopen en op een gegeven moment was ze toe aan iets nieuws. ‘Want zolang hetzelfde kapsel is ook geen lol aan’, zegt ze lachend.

Lees het hele verhaal van Renee

Lees meer ervaringen van andere lotgenoten

TV West in juni 2011 ging over Alopecia.

In programma ‘Jij bent zo’, een documentaire van TV West, worden een aantal vrouwen uitgelicht die te maken hebben met kaalheid. Anneke is volledig kaal door de haarziekte Alopecia. Het is een mooi en aangrijpend om te zien hoe hoe ze in het leven staat. Anneke komt bij Mienis & Co om verschillende haarwerken te passen.

Wilt u alleen de stukjes zien waar Anneke en Nannette te zijn? Dan kunt u kijken bij: 6 minuten, 11.40 minuten en 16 minuten ( in de salon bij Nannette ).

Recensies van vrouwen die hun haar hebben verloren door haar- en huidproblemen.

Echte vrouwen met een natuurlijk haarwerk

Bekijk ons portfolio voor natuurlijke pruiken & haarwerken

Alopecia areata natuurlijke haarstuk, delft, monster, westland, Mienis & Co Pruiken - Haarwerken

Corry

Alopecia
Synthetisch haarstuk

Haaruitval door Alopecia, natuurlijk haarwerk, Haarwerk monster, Haarwerk Delft, Pruik Delft, Pruik Monster

Soraya

Alopecia
Echt haarwerk

Haaruitval door Alopecia, natuurlijk haarwerk, Haarwerk monster, Haarwerk Delft, Pruik Delft, Pruik Monster

Renee

Alopecia totalis
Echt haarwerk