“Als donderslag bij heldere hemel”

Op 8 januari 2009 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. En dat ze ook wat in m’n lymfeklieren aan de linkerkant hadden gevonden. Die schildwachtklieren zijn verwijderd. Daardoor mag ik niet meer knippen.

Mijn kapsalon kon gelukkig wel blijven bestaan, omdat ik twee fantastische bedrijfsleiders heb (Tamara en Jacqueline) die de toko draaiende hielden en houden. Plus mijn personeel, “mijn meiden zoals ik ze gekscherend noem”, die ondanks mijn mindere bemoeienis goed en gemotiveerd werken. Omdat ik zelf met kaalheid te maken kreeg, heb ik me met mijn kapsalon ook meer gespecialiseerd in haarwerk en pruiken. Enkele haarstylisten en ikzelf hebben alle cursussen gevolgd die er zijn op dit gebied. Door mijn achtergrond als kapster, kan ik heel precies bepalen wat voor model en kleur pruik past bij iemand. Het is ons doel om een vrouw met tijdelijk of permanent haarverlies zo mooi mogelijk te maken. Samen zoeken we naar de beste en mooiste oplossing. Soms kan dat ook een petje, haarstukje, haarband met petje of muts zijn. Onnatuurlijke pruiken, waarvan iedereen ziet dat het een pruik is, komen bij ons niet voor. “Ik kan u verzekeren dat niemand het ziet als u bij ons de deur uitloopt.”

Begin 2009 werd bij Nannette Mienis borstkanker geconstateerd. In dit artikel ‘Nannette kijkt terug op een waardeloos jaar en vooruit naar een nieuw begin’ gedateerd op 6 december 2009 doet zij haar verhaal.