Stijlvolle hoofdbedekking voor tijdens (tijdelijke) kaalheid

Geschreven door Huidcoach in de praktijk – Oktober

Het is oktober en deze maand staat in het teken van borstkanker, ik schreef er al over recentelijk. Voor veel vrouwen brengt deze vreselijke ziekte en de zware kuren die zij moeten ondergaan niet alleen heel veel verdriet, stress en angst met zich mee, maar ook het feit dat velen van hen hun haar verliezen, ontneemt ze hun gevoel van vrouwelijkheid, zelfvertrouwen en waardigheid. Vrijwel geen enkele vrouw wil immers kaal door het leven!  Je haar vormt een groot deel van je identiteit. Gelukkig zijn er een aantal geweldige bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in stijlvolle hoofdbedekking voor vrouwen die te maken hebben met kaalheid door kanker, maar ook bijvoorbeeld door andere ziektes zoals alopecia.

In onze praktijk heb ik ook klanten behandeld die te maken hebben of hebben gehad met kanker. Je haar verliezen is voor veel vrouwen vaak een heel ingrijpend onderdeel van de behandeling bij kanker. Dan is het logisch dat je onzeker bent. Je gaat jezelf diverse dingen afvragen. Hoe kan ik mezelf nog mooi voelen? Blijf ik er wel vrouwelijk uitzien? Hoe kan ik er toch goed uitzien ondanks mijn ziekte? Steeds meer vrouwen dragen naast een volledig haarwerk (pruik is een lelijk woord vind ik persoonlijk in dit geval) liever iets anders dat hun hoofd op een stijlvolle wijze bedekt. De onderstaande bedrijven zijn stuk voor stuk experts op het gebied van modieuze hoofdbedekking. Dankzij hen hoef je, als je kaal wordt tijdens chemokuren, bestralingen of andere ziektes die kaalheid of dun haar veroorzaken, qua vrouwelijkheid én zelfvertrouwen allesbehalve concessies te doen!

Mienis & Co Pruiken – Haarwerken

Als je door chemotherapie, een haarziekte of hormoongerelateerde problemen last hebt van volledig of gedeeltelijk haarverlies en je wilt jezelf weer op en top vrouw voelen en dat ook uitstralen, dan zijn de dames van Mienis & Co dé aangewezen haarspecialisten en ervaringsdeskundigen. Het bedrijf is van Nannette Mienis en Leonie van Bergenhenegouwen. Zij helpen je door samen op zoek te gaan naar een een tijdelijk of permanent mooi en vooral natuurlijk ogend haarwerk of haarstuk, aangevuld met de juiste deskundige begeleiding, persoonlijke aandacht en liefde. In mijn zoektocht naar alternatieven voor haarwerken ten behoeve van dit artikel, kwam ik via het internet bij hen terecht, omdat ze ook een erg mooie oplossing hebben in de vorm van een haarband, waarover je een mutsje of petje kunt dragen. Vooral vrouwen die veel fietsen, sporten of anderzijds actief zijn, hebben liever een alternatief qua hoofdbedekking in plaats van een volledig haarwerk. De haarband is een ronde strook met haar met in het midden een uitsparing voor je hoofd. Deze plaats je op je hoofd en daarover heen draag je een petje of mutsje. Zo lijkt het net alsof je haar hebt, terwijl je niet de warmte en druk van een volledig haarwerk op je hoofd voelt. Op deze pagina zie je een duidelijke video die de haarband goed demonstreert. Deze haarband is er in diverse kleuren en lengtes en wekt dus op een ingenieuze wijze de indruk alsof je gewoon haar hebt onder een trendy petje, hoedje, baret of mutsje naar keuze!

Lees het gehele bericht op huidcoach in de praktijk