Bekijk ons filmpje hoe u uw synthetisch haarwerk het beste kunt wassen voor een optimaal resultaat

  Stappenplan voor het wassen van een synthetisch haarwerk

  Wat is de juiste manier voor het wassen van synthetisch haarwerk?

  Synthetisch haarwerk is vaak niet te onderscheiden van een echt haarwerk. Een groot voordeel van een synthetisch haarwerk is, dat het tijdens het wassen haar vorm en model behoudt. Dit haarwerk is in onderhoud makkelijk in gebruik. Het wassen doet u namelijk maar 1x per 4 à 5 weken. Hoe minder u uw synthetische haarwerk wast, hoe langer wij de kwaliteit van uw haarwerk kunnen waarborgen. Wij raden u aan om ons stappenplan nauwkeurig te volgen om uw synthetische haarwerk in goede staat te behouden.

  Stappenplan voor het wassen van een synthetisch haarwerk

  Stap 1

  Draai uw synthetische haarwerk binnenstebuiten en leg dit in een wasbak gevuld met lauw water.

  Stap 2

  Kneed vervolgens zachtjes de shampoo in uw haarwerk. ( let op: niet wrijven! ) Spoel dit zorgvuldig uit met lauw water.

  Stap 3

  Vervolgens brengt u nogmaals de shampoo aan op uw haarwerk in een wasbak met schoon lauw water. U ziet dat de shampoo nu veel meer schuimt dan de eerste keer. Laat de shampoo nu 10 minuten intrekken in het sopje. Hierna spoelt u de shampoo weer zorgvuldig uit.

  Stap 4

  U vult opnieuw uw wasbak met schoon lauw water en voeg nu een goede scheut balsem toe. Deze balsem geeft het haar de juiste verzorging om te herstellen. Laat uw haarwerk minimaal 10 minuten intrekken met deze verzorgende balsem. Op deze manier kan de synthetische vezel zich weer opvullen om te herstellen. Hierna spoelt u de balsem uit met lauw water.

  Stap 5

  Leg uw gewassen haarwerk in een droge handdoek en druk voorzichtig zodat het meeste vocht uit uw haarwerk gaat. Let op: Synthetische haarwerken kunnen niet tegen wrijving!

  Stap 6

  Daaropvolgend draait u uw haarwerk weer terug met het haar naar buiten en spuit u dit in met de conditioner spray. Wij adviseren circa 4x te sprayen voor het gewenste resultaat.

  Stap 7

  Zet het haarwerk op uw standaard en breng het met uw vingers weer in model. Om het gewenste model weer terug te krijgen is het aan te raden om het haarwerk wat op te schudden.

  vragen, Mienis & Co Pruiken - Haarwerken, Delft, Monster, Haarwerken, Haarwerk, Pruiken natuurlijk kopen

  Nannette is haarwerkspecialist en ervaringsdeskundige  06 27 82 57 24
  Leonie is haarwerkspecialist met kennis van dermatologie 06 20 17 77 17

  Mienis & Co Pruiken-Haarwerken heeft reeds een goede reputatie opgebouwd bij de Reinier de Graaf Ziekenhuizen in Delft, Naaldwijk, Voorburg en Ypenburg. Ze zijn actief in heel de regio waaronder Zoetermeer, Leidschendam, Den Haag, Westland, Rijswijk (Zuid-Holland), Pijnacker, Delfgauw, Leiden.