• Mienis Pruiken persoonlijke begeleiding, haarwerken, pruiken, delft, monster

Natuurlijke pruiken, haarwerken en haarstukjes

Wij zijn ervan overtuigd en het is onze missie dat een pruik, haarwerk of haarstukje natuurlijk moet ogen.

Stel u vraagt op straat aan een willekeurig persoon wat hij of zij associeert met een pruik, haarwerk of haarstukje. De kans is dan groot dat diegene zegt, ‘je ziet dat het niet echt is.’ Maar er wordt vergeten dat een goede pruik, haarwerk of haarstukje niet te onderscheiden is van echt haar. Je ziet dus alleen de ‘nepperds’, want die worden jammer genoeg nog steeds verkocht.

Wat is een haarwerk?

We hebben het over pruiken, haarwerken, haarstukjes en alternatieven. Dit kan allemaal nogal verwarrend klinken, daarom een korte uitleg. Er bestaan heel veel verschillende benamingen voor kunsthaar. Haarwerk is de overkoepelende benaming voor elk haarwerk gemaakt van synthetisch of echt haar. Haarwerk wordt gemaakt om een hoofd te bedekken, dunner haar dikker te laten lijken of kale plekken te camoufleren.

* Haarwerk/Pruik = volledige bedekking van het hoofd (wel of niet handgemaakt, synthetisch en echt haar)
* Haarstukje = een klein stukje van kunst of echt haar als op- en aanvulling

Uw haar is een deel van u

Haarverlies is voor de meeste vrouwen heel ingrijpend. Het gevoel van vrouwelijkheid hangt nauw samen met het haar. Dat maakt de stap, om een pruik, haarwerk of haarstukje te gaan dragen, dan ook groot.

Haarwerkspecialisten Nannette Mienis en Leonie van Bergenhenegouwen van Mienis & Co Pruiken-Haarwerken uit Delft onderkennen dat. Deze ervaren oud kapsalon-eigenaren begeleiden vrouwen met haarverlies met veel vertrouwen, vakkennis en know-how. Ze zoeken samen met u naar een natuurlijk ogend en mooi haarwerk, pruik of haarstukje. Ze zoeken samen met u naar de meest geschikte oplossing.

Wat is een goed ogend en natuurlijk haarwerk?

Tegenwoordig is een haarwerk heel mooi van kwaliteit. Een haarwerk, pruik of haarstukje van synthetisch of echt haar kan door een vakkundig haarwerkspecialist zo worden aangemeten dat het niet van echt te onderscheiden is. Het is een kwestie van feeling, vakkundigheid en een stukje mensenkennis. Zoals er verschil bestaat in de kwaliteit van kappers, is die er ook bij haarwerkerspecialisten. Mienis & Co levert hierin topkwaliteit.

Maar wanneer zit een haarwerk nou goed en oogt deze natuurlijk?

Het haarwerk…

* moet de juiste maat hebben.
* moet mooi bij uw gezicht passen (lang of kort model).
* moet perfect aansluiten bij uw stijl (modern, klassiek, pittig, nonchalant).
* moet qua kleur goed bij u passen.
* moet als geheel natuurlijk ogen (waar nodig knippen wij het model bij).

Het is soms confronterend om een haarwerk of haarstukje te dragen, maar het maakt het leven wel draaglijker wanneer u ziek bent of wanneer uw haar dunner wordt. Met een goed aangemeten haarwerk voelt u zich weer zekerder en bent u weer zichzelf. Daarnaast is het een extra bescherming tegen de kou (zeker met aanvulling van een Clim’Hair).

Echte vrouwen met een natuurlijk haarwerk

Bekijk ons portfolio voor natuurlijke pruiken & haarwerken

Synthetisch haarwerk, natuurlijk ogend, juiste deskundigheid

Frosja

Chemotherapie
Synthetisch haarwerk

Haaruitval door Alopecia, natuurlijk haarwerk, Haarwerk monster, Haarwerk Delft, Pruik Delft, Pruik Monster

Soraya

Alopecia
Echt haarwerk

Chemotherapie, haaruitval, natuurlijk haarwerk, pruik

Rudie

Chemotherapie
Synthetisch haarwerk

Mienis & Co Pruiken-Haarwerken werkt nauw samen met de Reinier de Graaf Ziekenhuizen in Delft, Naaldwijk, Voorburg en Ypenburg. Ze zijn actief in heel de regio waaronder Zoetermeer, Leidschendam, Den Haag, Westland, Rijswijk (Zuid-Holland), Pijnacker, Delfgauw, Leiden.