Spiegelbeeld

Ik kijk naar mezelf in de spiegel zoals ik de afgelopen tijd vaker naar mijzelf heb gekeken met een blik van gaat dit over mij, onzeker maar ook sterk. Al veel grote stappen moeten nemen na mijn diagnose borstkanker, operaties, bestralingen en over een paar weken starten met een pittige chemokuur. Het lijkt wel een full-time baan een totaal ander leven opeens. Straks een kaal koppie, ik zie er zo tegenop, er zijn mensen die zeggen ” ach meid het is maar je haar het groeit er weer aan”. “En na de chemo krijg je zo mooi haar terug”. En dan denk ik ja hoor het gaat om nu en over mij….niet over na de chemotherapie, dat kan ik zelf ook wel bedenken.

Ik wil de komende tijd eruitzien als mezelf, en niet als een patiënt (al ben ik dat wel) met een sjaaltje of mutsje. Met alle respect voor de mensen die er wel voor kiezen.Uitstraling en uiterlijk zijn daarbij voor mij belangrijk. Ik moet ermee dealen, een periode waarin je met je emoties alle kanten opschiet, ik wil goed voor mezelf zorgen. Nu zit ik in een ontspannen prettige ruimte bij Mienis& Co Haarwerken.  Ik heb vorige week een uitgebreid intakegesprek gehad, dat heb ik als zeer prettig ervaren. Ervaringsdeskundigheid,  empathie en alle tijd voor mij als persoontje zo fijn… Nu een week later heb ik een afspraak om haarstukken te komen passen. Na een hartelijk welkom en een kopje koffie , neem ik plaats voor de spiegel. Wat gespannen kijk ik naar mijn spiegelbeeld. Ik voel de tranen prikken in mijn ogen, van emotie. Nannette stelt me op mijn gemak “rustig aan we hebben alle tijd” zegt ze.

En na het passen van het 4e haarstuk, zie mezelf met een glimlach op mijn gezicht van oor tot oor. Ik zie echt mezelf, met een haarstuk op mijn hoofd die niet van echt te onderscheiden is. Het is zo passend qua kleur mijn model het totaal beeld, het is voor mijn gevoel mijn haar. Ik voel me blij worden van mijn spiegelbeeld “this is me”, ik zie weer een vrouw die weer zelfverzekerd kijkt, en is die positief de stappen gaat nemen de komende tijd, die genomen moeten worden.

Mijn bezoek aan Nannete en Leonie hebben mij daarbij zeker bij geholpen.