Als ervaringsdeskundige begrijp jij het heel goed

Lieve Nannette,

 Met een gevoel dat ik veroordeeld was tot het dragen van een pruik-pruik, zo een waarbij je continue voelt dat je een pruik draagt en dat je ook het gevoel hebt dat iedereen dat ziet, kwam ik bij Nannette. Je moet weten ik heb dun haar met een rommelige krul, een krul die de pruikenwereld vreemd is. Ik was al eerder bij twee andere salons geweest en daar heb ik verschillende pruik-pruiken gepast, dit waren pruiken met veel haar en ‘net-van-de-kapper-krullen’. Je begrijpt het al; daar werd ik niet echt gelukkig van.

Ik was nog maar net je gezellige salon binnen en toen wist jij al met welk model haarwerk ik gelukkig ging worden. Je had een duidelijk beeld voor ogen en je zag me ook al helemaal met het betreffende haarwerk lopen. Alleen zag ik het nog niet, ik had krullend haar tot op mijn schouders en op de foto die je me had laten zien zag ik toch echt een kort kapsel, een héél kort kapsel.

Als ervaringsdeskundige begrijp jij heel goed wat voor een emoties en gevoelens er op je pad komen als je van de de één op de andere dag kankerpatiënt bent. Je voor je het echt beseft al aan de chemokuur zit en nog voordat je aan het idee hebt kunnen wennen je al met plukken haar in je handen voor de spiegel staat. Je voelt ook feilloos aan dat het belangrijk is dat een haarwerk behalve leuk moet staan, ook bij je gezicht moet passen en vooral goed moet voelen. Je hebt dan ook allerlei haarwerken naar de salon laten komen en ik mocht de modellen die door jouw kritische selectie heen waren gekomen, passen. Een aantal met krullen én het korte model.

Ondertussen is het alweer 3 weken geleden dat mijn kinderen mijn haar hebben geknipt, en jij daarna met de tondeuze de boel hebt gemillimeterd. Toen was ik er klaar voor en stapte ik met mijn nieuwe KORTE kapsel, zelfverzekerd de grote wereld in. Ik heb alleen maar positieve reacties gehad, en zelfs in het ziekenhuis vragen ze zich verbaasd af of het nu haarwerk is of……..

Dankjewel lieve Nannette, met dit haarwerk kom ik de chemokuren wel door.

Karin