Haaruitval door chemotherapie of bestraling

nannette mienis, chemo pruik, natuurlijk haarwerk delft, pruik kopen, mienispruiken

Nannette Mienis
is ervaringsdeskundige (ex. borstkankerpatiënt) en haarwerkspecialist. Helpt vrouwen die tijdelijk hun haar verliezen door chemotherapie.

‘Omdat ik dit zelf mee heb gemaakt, kan ik op een ontspannen manier met klanten omgaan. Ik probeer mensen, ondanks hun situatie, een stukje blijer te maken. Mijn ervaring en vakkundigheid kan ik op deze manier effectief en dankbaar inzetten. Dat geeft mij ook een goed gevoel.’

Indien geen gehoor kunt u bellen naar Angelique 06 14 44 47 72 of  Anita 06 34 85 21 03

Iedere vrouw heeft haar eigen verhaal

Voor veel vrouwen, die worden geconfronteerd met de ziekte kanker, is dit een zeer heftige periode in hun leven. Wat staat beschreven in de informatieve stukjes verder op deze pagina, maken helaas ontzettend veel vrouwen mee. Iedere vrouw, jong of oud, heeft een verhaal en elk verhaal is anders. Ook de vrouwen die wij bij ons in de salon komen en die wij hebben geholpen met het aanmeten van een haarwerk hebben hun eigen verhaal. Wat wij uit ervaring weten en horen van onze klanten is dat het soms gewoon fijn is om een verhaal te lezen van lotgenoten waar kracht uitgehaald kan worden of om te lezen wat de eerste stap is geweest waarom ze een haarwerk hebben genomen. Daarom willen wij graag deze ontroerende, positieve en soms ook aangrijpende verhalen met u delen.

Haaruitval door chemotherapie of bestraling

Haaruitval door chemotherapie of bestraling komt in bijna alle gevallen weer terug. Met uitzondering van de plekken op de hoofdhuid waar directe bestraling is gegeven. Bij een enkele vrouw, gelukkig heel weinig, groeit het haar niet meer terug of is het haar veel dunner dan voor de chemo’s.

Wanneer begint mijn haar uit te vallen bij chemotherapie?

Na de eerste chemotherapie sessie zal het haar voor het eerst gaan uitvallen na 15 tot 25 dagen. Een enkeling houdt het eigen haar. Ook wenkbrauwen, wimpers en lichaamshaar kunnen verdwijnen op den duur. U kunt bij de betere cosmeticawinkels vragen naar beschermende crèmes en/of nepwimpers als u dat wenst.
Op de dag dat uw hoofdhaar gaat uitvallen, kunt u bij ons langskomen om het af te scheren (of komen we bij u aan huis of in het ziekenhuis). Daarom is het belangrijk dat u tijdig bij ons langs komt om uw pruik of haarwerk aan te meten. Op het moment dat uw haar dan uitvalt, kan de pruik of haarwerk direct worden gedragen. Mocht u er nog niet aan toegekomen zijn om een afspraak te maken kunt u ook gerust nog langskomen in een later stadium.

Hoe lang ben ik kaal na chemo?

Wanneer u haar weer kans krijgt om te groeien is is afhankelijk van het soort chemokuur en het aantal therapieën die u heeft ondergaan. De chemotherapie legt uw hele celstructuur plat. Het herstel van uw lichaam na chemo en de haargroei gaan samen op. Als het haar eenmaal groeit is de de structuur van het haar vaak anders dan u voorheen had. Veel mensen hebben tijdelijk krullend haar of een slag in hun haar. Soms is de haarstreng dunner, stugger of juist zachter. Verwacht dus niet direct uw eigen haar en model terug.

Kom zo vroeg mogelijk bij ons langs

Stel ons in een vroeg stadium op de hoogte, het liefst voor de chemokuur. Wij kunnen dan zien hoe u uw haar normaal gesproken draagt en hoe uw haar valt. Op deze manier kunnen wij uw pruik of haarwerk zoveel mogelijk afstemmen op uw huidige haarmodel. Mocht u er nog niet aan toegekomen zijn om een afspraak te maken kunt u ook gerust nog langskomen in een later stadium.

chemotherapie, pruik kopen, haarwerk kopen, chemo pruik, echt haar kopen

Lotgenoot Annemiek

‘Het aanmeten van mijn pruik was bijna een feestje’.

Annemiek: Ondanks haar ziekte (borstkanker) heeft Annemiek een energieke mindset: ‘Het is zoals het is, ik kan mijn kale hoofd gaan verbergen maar voor mij hoeft dat niet altijd’.
De pruik van Annemiek wordt gelijktijdig met het interview verzorgd en netjes gemaakt voor de fotoshoot. Waar ze later deze ochtend wordt geportretteerd. Ze heeft zin om op de foto te gaan, dit is ze dan wel gewend want af en toe wordt ze ook op beeld vast gelegd door haar vriend die fotograaf is.

De sportieve Annemiek is 52 jaar en woont samen met haar vriend en 2 kinderen, 21 en 18 jaar, in Oud-Rijswijk. Ze is werkzaam als leerkracht en geeft les in de bovenbouw aan groep 8. Ze sportte altijd intensief. Nu ze borstkanker geconstateerd heeft gekregen is het sporten naar een iets lager niveau gezakt. ‘Ik sport nu om mijn conditie een beetje op peil te houden en omdat ik er energie van krijg’ verteld Annemiek.

Lees heel het verhaal van Annemiek

Lees meer verhalen van andere lotgenoten

Stichting Zorg Rondom Kanker

Gezamenlijk presenteren wij voor mensen met en na kanker een gevarieerd aanbod op het gebied van gezondheid, welzijn en zelfverzorging. Gericht op ondersteuning in je behandeltraject, de bijwerkingen tot aan doelgericht meewerken aan terugkeer naar je eigen actieve leven.

Recensies van vrouwen die door chemotherapie hun haar hebben verloren:

Echte vrouwen met een natuurlijk haarwerk

Bekijk ons portfolio voor natuurlijke pruiken & haarwerken

synthetisch haarwerk delft, monster, pruiken, haarwerken, pruik, haarwerk, mienispruiken, mienis en co pruiken haarwerken

Renee

Chemotherapie
Synthetisch Haarwerk

mienis pruiken, haarwerken, chemotherapie

Rudie

Chemotherapie
Synthetisch Haarwerk

Synthetisch haarwerk, natuurlijk ogend, juiste deskundigheid

Frosja

Chemotherapie
Synthetisch Haarwerk