verzekering, anko, mienispruiken,

Vergoeding zorgverzekering

Bij de meeste verzekeringen heeft u recht op een vergoeding van uw haarwerk of pruik bij langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling. Door het dragen van een (op maat gemaakte) natuurlijke ogende pruik of haarwerk kunt u zich weer op en top vrouw voelen en dit ook uitstralen. Wij verzekeren u dan ook van een mooi aangemeten pruik of haarwerk dat echt bij u past.

Vanuit de zorgverzekering (basis en aanvullend) zijn er diverse vergoedingsmogelijkheden voor een pruik of haarwerk. Hieronder wordt verteld welke vergoedingen mogelijk zijn.

Vergoeding basisverzekering

Vanuit de basisverzekering kunt u aanspraak maken voor een vergoeding van uw pruik of haarwerk. Er geldt een maximale vergoeding van 419,50 euro per jaar. Als het haarwerk duurder is, zal het verschil door de verzekerde zelf worden bijbetaald, tenzij u een aanvullende verzekering heeft.

Vergoeding aanvullende verzekering

Diverse zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor pruiken en haarwerken. U komt voor deze vergoeding in aanmerking als u een aanvullende verzekering hebt en uw pruik of haarwerk duurder is dan de maximale vergoeding die geldt vanuit de basisverzekering. Met andere woorden, de zorgverzekeraar zal eerst vergoeden vanuit de basisverzekering (eigen risico van toepassing) en vervolgens bekijken wat de aanvullende verzekering daarbovenop nog vergoedt.

Check welk bedrag er door uw verzekeraar vergoed wordt voor een haarwerk

Als uw op deze link klikt word u doorgestuurd naar de pagina van Anko haarwerken, waar u de vergoeding kunt checken

Alopecia
Alopecia-patiënten mogen ieder jaar een haarwerk aanschaffen. Als u last heeft van Alopecia, dan is het zeker de moeite waard uit te zoeken welke verzekeraar het meeste vergoedt.
Bekijk onze natuurlijke haarwerken

Haarwerk tijdens chemotherapie
Vrouwen die behandeld worden voor kanker met chemotherapie of medicijnen waardoor het haar uitvalt, hebben recht op 1 haarwerk in het betreffende kalenderjaar + 1 dag.
Bekijk onze natuurlijke haarwerken

Petjes, mutsje, etc.
Petjes, mutsjes, hoeden en sjaals worden bij de meeste verzekeraars niet vergoed uit de basisverzekering. Misschien wel als u goed aanvullend verzekerd bent.
Bekijk onze alternatieve haarwerken

De kosten van een haarwerk

Wat zijn de kosten van het aanschaffen van een pruik, haarwerk of haarstukje?
Dit varieert. Gaat het om een pruik, haarwerk of haarstukje van echt haar of synthetisch haar, is het maatwerk of confectie? De kosten voor een pruik of haarwerk worden in de basisverzekering gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit bedrag is momenteel +/- € 419,50. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kan u meer vergoedt krijgen.

Is een pruik of haarwerk te duur voor u?
Voor vrouwen met borstkanker die onvoldoende middelen hebben om een pruik of haarwerk te bekostigen, is er nu de haarbank van de Nederlandse Haarstichting. Bekijk de criteria om hiervoor in aanmerking te komen.

Ga naar de website van de haarbank

Officieel steunpunt voor vrouwen met borstkanker
Mienis & Co Pruiken-Haarwerk is officieel steunpunt van de Haarstichting voor vrouwen met borstkanker, die in aanmerking komen voor een gratis haarwerk. Wij maken het gratis verkregen haarwerk van de haarbank (onderdeel van de Haarstichting) dan op maat en knippen het in het gewenste model, GRATIS.

Echte vrouwen met een natuurlijk haarwerk

Bekijk ons portfolio voor natuurlijke pruiken & haarwerken

Alopecia areata natuurlijke haarstuk, delft, monster, westland, Mienis & Co Pruiken - Haarwerken

Corry

Alopecia
Synthetisch haarwerk

haartuitval bij dunnend wordend haar, mienis pruiken, haarwerk kopen

Helma

Dunnend worden haar
Synthetisch haarstukje

mienis pruiken, haarwerken, chemotherapie

Rudie

Chemotherapie
Synthetisch haarwerk